Voorbereiding
Koffie heeft zo veel te bieden. Maar om al zijn aroma’s en smaken tot uiting te laten komen, moet u weten hoe u hem juist moet voorbereiden. Alleen zo beleeft u een onvergetelijk koffiemoment. Van zijn koffie een success maken is gelukkig geen exacte wetenschap. Koffie is traditie, liefde…en geheimen. Jacqmotte bezorgt u er een paar die u kunnen helpen bij uw zoektocht naar perfectie.
Malen
Liefhebbers malen hun bonen net voor het koffie zetten. Zo blijven de bonen lekker vers en behouden ze al hun aroma’s. Het is aangeraden om te kiezen voor een koffiemolen met een wiel. Die zorgt er immers voor dat de bonen perfect gelijkmatig gemalen worden en niet verpulverd of verbrand zoals bij een molen met messen waarbij het metaal vaak te warm wordt. Een perfecte maling zorgt uiteindelijk ook voor een lekkerdere koffie.

Bewaren
Koffie bewaart u het best in een waterdichte doos, ver weg van licht en lucht en… in de koelkast. Er staat telkens een houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Water
Gebruik geen kraantjeswater maar steeds gefilterd, vers en puur water. Kraantjeswater bevat immers vaak kalk wat de smaak kan beïnvloeden. Zoek dus eerst een type water naar uw smaak en breng het aan de kook. Net voor het kookpunt is het water perfect om bij uw koffie te voegen.

Doseren
Uw koffie goed doseren is essentieel. Een té sterke of té flauwe koffie verliest volledig zijn evenwicht. Pas hoe dan ook de dosering aan naargelang uw eigen smaak. Reken 7 à 10 gram koffie per tas afhankelijk van de intensiteit die u wenst.
