Proeven
Nu is het tijd om ervan te proeven. Een goede koffie proeft u zoals een goede wijn! Wij geven u graag enkele tips zodat u ten volle kunt genieten van alle kwaliteiten van uw tasje koffie.
Neem uw tijd!
Koffie mag u niet ‘drinken’. Koffie moet u ‘proeven’! Ruik al zijn aroma’s en geniet van de vele geuren voor u ervan proeft. Zoals bij een goede wijn, herkent u vast enkele toetsen van hout, kruiden, fruit,...
Profiteer ondertussen ook van dit bijzonder moment om te kijken naar zijn verschillende kleurschakeringen en naar de fijne kanttekeningen die zijn schuim maakt op de tas.
En nu… mag u proeven. Niet snel, snel. Nee. Neem uw tijd. Ontdek wat er schuil gaat achter elk teugje. Laat de koffie langzaam over uw tong rollen. Adem lucht in om alle aroma’s tot hun uiting te laten komen. Het maakt niet uit welk geluid u daarbij maakt.
Probeer verschillende koffies uit en maal ze op verschillende manieren. Zo oefent u uw smaakpapillen waardoor ze gevoeliger worden voor dit oneindig universum van smaken.

Leer koffie kennen
Tijdens uw ontdekkingstocht doorheen de wereld van koffie, zal u gaandeweg nauwkeuriger onderscheid kunnen maken tussen de verschillende componenten. Zoals de meeste symfonieën, bestaat ook koffie uit 3 delen:
De smaak. Net zoals bij wijn, zijn de aroma’s eindeloos variërend. Stap voor stap zal u aroma’s ontdekken van chocolade, fruit, bloemen, kruiden,...
De body. Dit is de manier waarop de koffie zich ontwikkelt in uw mond. U doet dit het best door een klein teugje koffie te nemen en hem een tijdje in uw mond te houden. Zo ontdekt u hoe de koffie zich gedraagt, z’n kracht, textuur,...
De zuurtegraad. Opgelet, voor koffie is dit niet negatief! In tegendeel. Koffie moet een bepaalde zuurtegraad hebben. Het zorgt voor leven en glans. Zonder zou koffie heel flauw zijn.
