Espressomachine

Voorbereiding

1: De Maling

Voor een intense koffiebeleving beveelt Jacqmotte een Espresso machine aan! Reinig eerst de machine om onaangename aroma's te vermijden. Voor verse koffie en een zeer fijne maling, raden wij u aan om uw koffiebonen zelf te malen.

2: De Demping

Vul de filterhouder volledig en ‘snijd’ vervolgens met uw vinger het te veel aan koffie af. Tamp met de tamper of klop met de houder één of twee keer op het werkoppervlak om de koffie wat meer samen te drukken. Controleer de druk van uw machine.

3: De Extractie

Zet nu uw koffie op. Dit duurt zo’n 25 à 30 seconden voor een gewone espressotas (45 ml).


Proef en pas aan. Duurt het doorlopen van het water te traag (30 seconden), dan is uw koffie te fijn gemalen. Gaat het te snel (20 seconden), dan zijn uw bonen te grof gemalen. Denk er aan als u de volgende keer koffiezet!